Näin jokin aikaa sitten jossain ulkomaalaisessa blogissa kauniin kirjanmerkin ja päätin tehdä sellaisen. Kun olin sen tehnyt, ajattelin, että näitä voisi tehdä vaikka minkä muotoisena ja kokeilin neliönmallista kirjanmerkkiä. Loppujen lopuksi innostuin näistä niin paljon, että ympyränmuotoinenkin syntyi samalla tahdilla. Motivetin blogissa nämä laatimani ohjeet jo julkaistiinkin, mutta laitoin ne myös tänne. Kirjanmerkin tekemiseen tarvitset kuvassa näkyvien tarvikkeiden lisäksi kaksipuolista teippiä, liimaa/liimapisteitä, kissansilmämustetta/Distress ink mustetta reunojen koristeluun, kiiltoliimaa ja sakset. Käyttämäni leimasimet ovat Motivetilta.

Here is what you need to make a bookmark. You also need some 2-sided tape, glue dots/glue, some ink to decorate the round edges, glitter clue and scissors. I have used in all of my bookmarks stamps from Motivet.

Supplies for bookmark

Laita mustetta ympyröiden reunoihin ja liimaa etukannen paperit yhteen.

Add some ink to the round edges and glue all the papers in the front side. 

Making the bookmark 1

Laita kirjanmerkin takakannen sisäpuolelle kaksipuolinen teippi. Voit käyttää korttia tai kartonkia apuna saadaksesi teipin oikeeseen kulmaan.

Put the 2-sided tape to the backside, you can use a card or square paper to help putting the tape correctly. Glue the two round shapes together. Put the more beautiful sides of the papers on the outside.

Making the bookmark 2

Jos teet ympyränmuotoista kirjanmerkkiä sinua helpottaa kuvan astettamisessa se, että laitat kirjanmerkin oikealle paikalleen (liimauksen jälkeen) ja laitat vasta sitten kuvan kiinni kirjanmerkkiin.

 When you are adding the image, it helps if you put the bookmark in place to the book.

015

 

making the bookmark 4

Making the bookmark 5

Liimaa tämän jälkeen kaikki koristeet paikoilleen.

 

Add the other embellishments and some glitter clue to the wings.

Hilda bookmark 2

Jos käytät isoja kukkia kirja jää suljettaessa hieman raolleen, mutta jos haluat, että se menee täysin kiinni esim matkustaessa, käytä matalia koristeita.

018

You can make all shapes and sizes bookmarks. The only limit is your imagination and the books size.

Jos innostuitte askartelemaan tällaisia kirjanmerkkejä tämän postauksen pohjalta, niin olisi kiva jos laittaisitte linkin siihen kirjanmerkkiinne. Voisin sitten käydä kurkkimassa niitä :)