Olen usein lukenut siitä miten vaikeaa kohokuviointi joskus voi olla. Ostin muutama vuosi sitten Fiskarsin Mini-ShapeBossin ja olen käyttänyt sitä aina välillä koristellakseni kortteja.

Mini-ShapeBoss näyttää avattuna tältä.

P1030990_edited.jpg

Pakkauksessa on kaksi erinnäköistä kalvoa. Toisessa kalvossa on ruudukko ja toinen on tasaisen harmaa. Harmaa kalvo laitetaan levylle alimmaiseksi. Sen kumminpäin harmaa kalvo laitetaan määräytyy sen mukaan, että ruudukkokalvo tulee päälimmäiseksi samoin päin kuin harmaa (reiät tulevat päällekkäin). Fiskars tekstin tulee olla luettavissa oikeinpäin ruudukkokalvosta.

P1030991.jpg

P1030992.jpg

Kalvot kiinnitetään pakkauksessa olevilla "pulteilla" lautaan kiinni.

P1030993.jpg

Kun kalvot ovat pultatut, laitetaan korttipohja yksinkerroin nurjapuoli ylöspäin kalvojen väliin ja pultteja poistellaan niin, että korttipohja pääsee haluttuun kohtaan. Sovitetaan korttipohja niin, että haluttu kuvio on halutussa paikassa.

P1030995_edited.jpg

Tämän jälkeen pidetään kiinni toisella kädellä korttipohjasta ja kalvoista kiinni painamalla ja piirretään kohokuviointi kynällä haluttu kuvio. Kohokuviointikynän toisessa päässä oleva pallo on toisen pään palloa pienempi ja näin se tekee myös pikkutarkemman ja terävemmän jäljen. Itse käytin tässä isompaa pallopäätä. Kuvion suunnittelussa kannattaa käyttää hyväksi kalvon ruutuja.

P1030998.jpg  P1030996_edited.jpg

Kuvio näyttää tältä korttipohjan nurjalta puolelta. Oikealla puolella kohokuviointi kortin oikealta puolelta katsottuna.

P1040002.jpg

Kuvan tähän korttiin leimasin House Mousen leimasimella, jonka väritin puuväreillä ja viimeistelin sieltä täältä kiiltoliimalla.

P1040003.jpg

Valmis kortti

Kohokuvioinnin viimeistelin vielä värittämällä kevyesti liituvärillä niiden päältä. Kirjainhelmet sain kylkiäisenä ostaessani viimeisimmän Papercraft Inspirations-lehden.