Nyt kannattaa sitten istua rauhassa ja odotella kuvien latautumista. Lomani alkoi tänään ja sen kunniaksi ajattelin esitellä kortin teko prosessini. Olen katsellut joidenkin skräppäjien samantyyppisiä postauksia ja ne ovat olleet mielenkiintoista katseltavaa.

This is my cardmaking process. Sorry this is only in finnish.

Oma kortinteko prosessini alkaa kuvan leimaamisesta. Tämä siksi, että kun alan värittämään kuvaa niin leimausjälki on kuiva.

Card making process

Leimauksen jälkeen etsin leiman tunnelmaan sopivat paperit. Yleensä levitän läjän erilaisia papereita sängylle ja haen niiden joukosta sopivia yhdistelmiä. Kun olen sopivat paperit löytänyt haen niihin sopivia koristeita jolloin kiinnitän myös leimassa esiintyviin kuviin.

Card making process

Koristeiden haun jälkeen alan hahmottelemaan kortin muotoa ja papereiden sijaintia kortissa. Yleensä minulla on tässä vaiheessa mielessä minkätyylisen kortin haluan. Vaihtelen papereiden järjestystä monen monta kertaa. Leikkaan tässä yhteydessä leimakuvan irti summittaisesti pohjapaperistaan.

Card making process

Leimakuvan värittämiseen suunnatut värit etsin kortin papereiden väreistä. Samoin myös koristeiden värit noudattelevat samaa väriskaalaa papereiden kanssa. Koristeiden värit eivät kuitenkaan aina ole samoja kuin papereiden värit vaan niitä voi myös käyttää efekteinä luomaan jännitystä korttiin, jolloin katse kohdistuu ensin niihin.

Card making process

Leimakuvan värittämisen aloitan aina vaaleimmista väreistä. Näin vaaleat värit eivät sekoitu niin helposti tummien värien kanssa.

Card making process

Kun väritys on valmis niin valitsen paperin leimakuvan alle. Tässä tapauksessa valitsin käytettäväksi sabluunan, jonka koon voi määrittää vaikka tällä tavalla. Valkoista paperia en leikkaan vaan punaista. Valkoisen paperin leikkaan punaisen leikattuani.

Card making process

Punainen paperi menossa leikkaukseen. Laitan aina kuviollisen (siis sen joka tulee kortissa vasten leimakuvaa) puolen vasten sabluunaa, koska näin jäljestä tulee paremman näköinen. Liimasin leimakuvan liimalla kiinni piparireunaiseen neliöön.

Card making process

Säilytän Cuttlebugia laatikossani näin ja sabluunat ovat laatikossa Cuttlebugin takana.

Card making process

Näiden vaiheiden jälkeen leikkaan korttipohjan ja kuviollisen paperin. Nauhat laitoin kaksipuolisella teipillä kiinni. Loppusilauksena leimasin vielä onnea-tekstin ja laitoin punaisen neliön kiinni kaksipuolisella teipillä.

Card making process

Card making process

Card making process

Tarvikkeet: Bazzill ja Scenic Routen paperit ja kaksipuolinen teippi Heinikasta, Scrapbookdepotista pilkullinen nauha, Finnstamperilta Onnea-leimasin ja Versafinen Onyx black muste ja Promarker tussit, jotka olen ostanut Akateemisesta kirjakaupasta.

Jos et ole vielä osallistunut arvontaan niin osallistu siihen nyt, aikaa on perjantaihin klo 18 asti.