StampARTicissa julkaistiin tänään hieno artikkeli Terri Heinzista, joka on tehnyt blogissaan aivan uskomattoman kauniita paperikenkiä ja luonut tämän kenkämallin. Hänen blogistaan löytyy myös muitakin ohjeita ja paljon kauniita kuvia ja ideoita. Päätimme Design tiimissä myös kokeilla kengän tekemistä.

Today was published an artickle about Terri Heinz in theStampARTic. She has made awesome papershoes in her blog and also she has created this shoemodel. She has also such an beauty in her blog, there are lots of ideas and her beautiful creations. We in the design team decided also to try out shoemaking.

Tässä omat kenkäni. Ensimmäinen kenkä on harjoituskenkä ja samalla myös ensimmäinen kenkäni. Kahdessa jälkimmäisessä kengässä ei ole korkoa.

These are my shoes. The first one is my practicing shoe and my first one.

 

034 

035 

039 

015 

006 

Tämän kengän tein kesäkengäksi/This is a summershoe

007 

011

Edit: pieniä vinkkejä kenkiä tekeville helpottamaan valmistusprosessia:

- Käytä tukevaa, muttei liian vahvaa paperia. Itse olen käyttänyt K & Companyn paperikon papereita

- Jos haluat, että kengän päällisosa on kunnolla kaarella kannattaa leikata n. sentin suurempi päällisosa kuin kaava (tai jopa hieman suurempi). Vedä tällöin taitokset noin puolen sentin päästä kaavan reunasta (ei pitkin kaavan reunaa)

- hammastus päällisosan ja takakaaren reunoilla tulee olla tiuha

- Kengän pohja kannattaa leikata noin puoli senttiä isommaksi jokaiselta reunaltaan kuin kaava, päälle tuleva kengän pohja kaavan mukaan. Kun olet liimannut loppuvaiheessa kengän pohjan (pöytää vasten olevan) trimmaa ylimääräiset paperit pois.