Sain askartelukaupasta kivan ohjeen, joka on alkuperältään kotoisin Donnosta. Tein lyhdystä isomman mihin ohjeet ohjasivat. Innostuin kovasti tästä ohjeesta ja ostin siltä seisomalta ainekset tähän lyhtyyn. Lyhtyyn tarvitaan nämä tarvikkeet:

Sorry this is only in finnish.

003-18.jpg picture by Maissi2007

Maalia ja kaksipuolista teippiä lukuunottamatta kaikki on kuvassa. Kehyksiä tarvitaan tähän työhön neljä ja ne ovat kooltaan 13,5 x 13,5 cm. Maalina käytin perinnemaalia, mutta siihen sopii muutkin askartelumaalit.

Lyhdyn aloitin maalaamalla pokat. Pokien maalaaminen oli kaikkein aikaavievin osio. Pokien kuivuttua kiinnitin ne toisiinsa ruuvaamalla niiden keskelle saranat. Alkuperäisessä ohjeessa saranoita käytettiin kaksi per sivu, mutta päätin tehdä sivut yhdellä saranalla. Hieman vetelämmän tuntuiset, mutta käytössään toimivat. Saranoita ruuvatessa käytin erittäin pientä ruuvimeisseliä, joka näkyy ylimmässä kuvassa. Kuva on otettu lyhdyn sisäpuolelta. Pokassa on sisäpuolella railo, mikä näkyy tässä kuvassa saranan vieressä. Ulkopuolella railoa ei ole.

013-5.jpg picture by Maissi2007

Ruuvaamisen jälkeen aloin työstämään Crea pop muovia. Leikkasin siitä 11,5 x 11,5 cm kokoisia paloja. Samalla leikkasin myös lautasliinan päällimmäisen kerroksen sopivan kokoiseksi. Niiden päälle laitoin Mod podge lakkaa pensselillä, jota laitoin muovin karheammalle pinnalle. Tämän jälkeen laitoin lautasliinan päälle niin, että kuva meni vasten muovin pintaa ja varovasti siliittelin sitä. Lautasliina repeää helposti.

017-2.jpg picture by Maissi2007

018-3.jpg picture by Maissi2007

Tämän jälkeen annoin kuvien vähän aikaa kuivua. Kuvien kuivuttua aloin teipittää niitä. Mitä ohuempaa kaksipuolinen teippi on sitä parempi. Teippi laitetaan sille puolelle missä ei ole lautasliinaa.

021.jpg picture by Maissi2007

Tarranauhat otetaan seuraavaksi pois ja painetaan kuva kiinni pokaan sille puolelle missä sarana on.

 025-1.jpg picture by Maissi2007

Lyhty on valmis. Poltettaessa kynttilää sisällä on hyvä pitää lyhtyä hieman silmällä. Niinkuin minkä tahansa lyhdyn kanssa.

026-2.jpg picture by Maissi2007